Gå til indhold

Hvor bygger vi?

Regionerne ønsker med de nye sygehusbyggerier at skabe et fremtidssikret sygehusvæsen, hvor patienterne er i centrum. Omdrejningspunkterne for de nye sygehusbyggerier er højere kvalitet, øget effektivitet og stor fleksibilitet

Regionerne bygger i disse år en række nye sygehuse. Målet er bedre og mere sammenhængende patientforløb, øget patientsikkerhed, effektivisering og højere kvalitet. Pengene til byggerierne kommer fra Kvalitetsfonden og fra regionerne.

Regionerne investerer 41,4 milliarder kroner i ny­byggeri, udbygning og renovering af sygehuse. Byggerierne bliver opført over en periode på 10-15 år. Investeringerne i sygehusstrukturen og nye fysiske rammer tager afsæt i behovet for øget specialisering. Regionerne samler behandlingerne på færre enheder for at øge den faglige kvalitet og udnytte ressourcerne bedst muligt.

Få overblik over de nye sygehusbyggerier:

 

Læs om de enkelte byggeprojekter:

Jylland:

Fyn:

Sjælland og øer:

København inkl. Storkøbenhavn:

nye hospitaler 2015-2025

Vi bygger for livet - også på Facebook

Mød fremtidens hospitaler på Danske Regioners Facebook-side. Her samler vi fortællingerne om Åbent Hospital, de nye sygehusbyggerier og hvordan vi udvikler vores sundhedsvæsen. 

nye hospitaler 2015-2025

Åbent hospital 2019

Hospitalsbyggerier over hele landet inviterede til Åbent Hospital søndag d. 1. september 2019, hvor du kunne snuse til fremtidens hospital og møde de mange ildsjæle, der gør det til virkelighed. Flere end 21.000 danskere besøgte Åbent hospital i 2019.