Gå til indhold

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU)

Danmarks største hospitalsbyggeri. Fire hospitalsmatrikler samles under ét tag i 250.000 m2 nyt byggeri og 160.000 m2 eksisterende hospital. Ca. 30.000 m2 ombygges til andre funktioner.

Projekter samme sted: DNU Psykiatri, Dansk Center for partikelterapi, Forum, Nyt Hospitalsapotek og Nyt Hospitalsvaskeri (links længere nede på siden).

Projektets formål er at forbedre og effektivisere patientbehandlingen samt at styrke forskning og udvikling. Det gøres ved at samle alle de somatiske hospitalsafdelinger i Aarhus i et hospitalskompleks i Skejby, der er Danmarks største. Der er blandt andet blevet opført en ny skadestue samt akutafdeling.

Byggeriet og ibrugtagningen af det nye hospital i Skejby er blevet taget løbende i brug gennem de seneste år. I maj måned 2018 flyttede akutfunktionen, der er landets største, ind, og dermed huser matriklen nu ca. 7.000 medarbejdere. Frem til medio 2019 flyttede de resterende 3.000 af Aarhus Universitetshospitals medarbejdere ind. Alle Aarhus Universitetshospitals afdelinger er flyttet under samme tag i 2019. Den oprindelige projektafdeling for DNU er lukket ned og en ny afdeling er etableret under hospitalet for at varetage opførelsen af Forum byggeriet og Nyt Hospitalsapotek og Hospitalsvaskeri.

Du kan læse meget mere på vores hjemmeside dnu.rm.dk.

Fakta om byggeriet

  • Projektperiode: 2005-2019.
  • Projektsum: 7,433 mia.(18PL)
  • 250.000 m2 nyt byggeri.

Links til andre byggeprojekter på adressen: