Kolding Sygehus

Kolding sygehus moderniseres og udbygges til akutsygehus.

Siden 2009 er Kolding Sygehus blevet udbygget og renoveret for at skabe de mest optimale rammer for sygehusets rolle som et af Region Syddanmarks akutsygehuse.

Størstedelen af projektet er taget i brug. Dette gælder den nye Fælles Akutmodtagelse, velkomstområde og hovedindgang, mor/barn center, P-hus med over 400 pladser og en sengebygning med enestuer med eget bad og toilet. I en del af sengebygningen er etableres et dagshospital, ligesom der på opvågningsafsnittet er etableret et kirurgisk korttidsafsnit. Derudover er Operationsgangen, Røntgenafdelingen og Sterilcentralen også blevet udvidet. Visionen for de fysiske rammer på Kolding Sygehus er et hus, hvor patienten sættes i centrum og er æresgæst. Ankomsten er forberedt, opholdet foregår i rammer, der indgyder ro og tryghed, og der bliver sørget for en god helhedsoplevelse og en fysik som understøtter et sammenhængende patientforløb.

Udbygningen af Kolding Sygehus gennemføres samtidig med, at sygehuset er i fuld drift. Hovedelementerne i et moderne og fremtidssikret akutsygehus er etablering af en Fælles Akut Modtagelse med 57 sengepladser og ny sengebygning med 211 sengepladser. Sengepladser etableres hovedsageligt som enestuer.

Du kan læse mere om byggeriet på vores hjemmeside sygehuslillebaelt.dk.

Fakta om byggeriet 

• Projektperiode 2009– 2017
• Projektsum: 992,7 mio. kr. (løbende priser)