Gå til indhold

Nyt Hospital Bispebjerg

Nyt Hospital Bispebjerg bliver et unikt sted, der skaber nye, ideelle rammer for patientbehandlingen. Målet er et imødekommende og menneskeligt hospital – en grøn oase i byen.

Variationen mellem de mindre haver og de store, grønne arealer giver fantastiske vilkår for et moderne storbyhospital, hvor helende arkitektur er i højsædet. Nybyggeriet følger Bispebjerg Hospitals oprindelige tanke om arkitektur, der understøtter lindring og helbredelse med det rette fokus på faktorer som lys, udsyn, farver og kunst.

Du kan læse mere om byggeriet på hjemmesiden www.nythospitalbispebjerg.dk

Fakta om byggeriet

  • Det nye hospital, også kaldet Akuthuset, er en 77.500 kvadratmeter stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center.
  • Det samlede projekt omfatter blandt andet et nyt parkeringshus til 560 biler, en laboratorie- og logistikbygning, der åbnede i 2018, en teknikbygning (indviet 2019), renovering af de historiske bygninger, samt en opgradering af forsyningsnettet og vejene på og omkring hospitalsområdet.
  • Herudover bliver der også bygget Ny Psykiatri Bispebjerg og et nyt uddannelsescenter på området.
  • Det samlede projekt forventes færdigbygget i 2025.