Nyt Hospital Nordsjælland

Borgerne i Nordsjælland får et hospital tænkt og bygget fra bunden. Hospitalet er formet som en firkløver og vil ligge på en smuk naturgrund i den kommende bydel Favrholm i Hillerød.

Vi bygger et moderne akuthospital på ca. 115.000 m2 for de 310.000 borgere i optageområdet. Huset er formet som en firkløver med masser af lysindfald og udsigt til grønt. Hospitalets centrale funktioner er samlet i midten med en fælles indgang (FAM), så det er let at orientere sig. Hospitalets funktionelle indretning skal ses som et nyt bud på et brugervenligt og helende hospital, der er fleksibelt og løbende kan tilpasses udviklingen.

Hospitalet bygges med en fælles akutmodtagelse og ca. 570 énsengsstuer. Funktionel arkitektur og organisering af hospitalets funktioner skal tilbyde patienter, pårørende og medarbejdere rammer, som understøtter best practise inden for såvel behandling som uddannelse og forskning. Arkitekturen holdes i en menneskelig skala og tilpasses det omkringliggende landskab. På sit højeste sted er hospitalet fire etager højt. Designet er fleksibelt og kan tilpasses udviklingen. Samlet set bliver byggeriet på ca. 115.000 m2.

Du kan læse mere om byggeriet på vores hjemmeside regionh.dk.

Fakta om byggeriet

• Moderne akuthospital.
• Byggeriet rummer 570 enssengsstuer.
• Ca. 20 kliniske funktioner.
• Godt 4000 ansatte.
Byggesum 4,5 mia. kr. (18 PL)
• Byggeperiode 2018-2022.