Gå til indhold

Regionshospitalet Viborg

Regionshospitalet Viborg har siden 2009 bygget til og om for at skabe et moderne akuthospital til borgerne i Viborg, Silkeborg og Skive Kommuner. Det nye hospital er skræddersyet til fremtidens behandlinger og med plads til tværgående samarbejde og effektive patientforløb med eksempelvis flere endagsforløb og screeningsprogrammer.

I forbindelse med byggeriet har hospitalet blandt andet opført nye rammer til Patologi, et nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt parkeringshus og flere nye og ombyggede klinikker og sengeafsnit.

Største delprojekt er byggeriet af godt 25.000 kvadratmeter akutcenter, som rummer blandt andet ny Akutafdeling, Dagkirurgi, Skopi-Klinik, Fysiologisk Klinik og akut Røntgen og Skanning. Samtidig er der indrettet to nye sengeetager med plads til hjertepatienter og kirurgiske sengeafsnit. Akutcentret har desuden givet hospitalet ny hovedindgang med caféområde og et auditorium med plads til 200 personer.
Det samlede kvalitetsfondsbyggeri afsluttes med ombygningen af blandt andet Dialyse, Klinik for Nyresygdomme, Intensiv og Hjerteklinik.

Læs mere om hospitalet på www.hospitalsenhedmidt.dk

Fakta om byggeriet

 

  • Tidsramme: 2009-2023
  • Samlet pris: 1,4 mia. kr. (2021PL)
  • Projektet indeholder bl.a. nyt Akutcenter, nyt Patologisk Institut, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade, nyt p-hus samt ombygning og tilbygning af sengeafsnit og ambulatorier.