Gå til indhold

Mød Camilla

"Mit kunstværk til det nye hospital er bygget af kalk, jern og vand ligesom os mennesker”

Camilla udsmykker Nyt Hospital Bispebjerg med kunst af fund fra området.

Store sten fra istiden. Uldstof fra en kontorstol. Blåler fra undergrunden. Byggeaffald. Kunstner Camilla Nørgård bruger fund fra Nyt Hospital Bispebjergs område i sin sanselige kunst, der vil pryde det nye hospital.

 

Jeg har værksted på det gamle Bispebjerg Hospital. Mange mennesker har allerede mødt værket, selv om det ikke færdigt. Næsten det hele laves af, hvad jeg har fundet herude. Jeg har brugt alt fra orange uld og hørstof fra gamle kontorstole fra 70erne til fældede træer. Træet er brugt til gelændere, der bliver i to højder til børn og voksne.

- Nænsomheden i det gamle Bispebjerg Hospital i håndarbejdet og detaljeringsgraden vil jeg gerne føre ind i det nye hospital. For mig giver den en lægende og rar virkning, at elementerne er lavet af hænder og har fået tid og kærlighed.

 

 

- Værket hedder Bispeorganisme. Kunstværket skaber samtaler. Det er ikke noget, der dumpes ned udefra som et rumskib. Det er allerede en del af det nye hospital, for det er opstået af det. Jeg håber, kunstværket vil skabe umiddelbar sanselig glæde og refleksion, sådan at der hele tiden er nye historier at fordybe sig i. Uanset om du er glad eller ramt af sorg, og om det er første gang du haster forbi, eller om du venter på hospitalet for tyvende gang.

Min drøm for det nye kunstværk…

er at kunstværket taler til sanser og tanker. At det får dig til at løfte blikket og fordybe dig, uanset om du er optaget af fødsel, død eller alt derimellem.


Fem facts om Nyt Bispebjerg Hospitals kunstværk:

  1. Kunstværket er færdigt, når hospitalet er færdigt.
  2. Kunstværket består af gulvmønstre, gelænder, vægfragmenter og skulpturelle møbelelementer.
  3. Trægelænderet er drejet af træ fra hospitalsområdet.
  4. Kunstneren bag, Camilla Nørgård, vandt opgaven i en konkurrence i 2016.
  5. Værkstedet åbner dørene for alle til Åbent Hospital d. 4. september 2022.