Gå til indhold

Mød Christian

”I Neurorehabiliteringshuset kan vi give patienterne fornyet livskvalitet”

Christian hjælper patienterne tilbage til hverdagen i Neurorehabiliteringshuset på Rigshospitalet – Glostrup.

Fysioterapeut Christian Gunge Riberholt glæder sig over, at man samler behandling af patienter med hjerneog rygmarvsskader i samme hus. Her kan man tilbyde højt specialiseret genoptræning, og det giver patienterne den bedst mulige start på deres videre liv.

 

Vores patienter er i gennemsnit indlagt i to måneder, hvor vi gradvist skal begynde at introducere dem for samfundet og hverdagen igen – og her er omgivelser og miljø afgørende for deres genoptræning og videre livskvalitet. Rammerne for patienterne bliver helt klart bedre, og med det nye familiehus bliver der også mulighed for, at de pårørende kan være mere til stede undervejs.

- Vi kan tilbyde nogle omgivelser, som er mindre hospitaliserede, når vi kan tage patienterne med ned og genoptræne i multihallen, gå tur i sansehaven eller lave øvelser i svømmebassinet. De nye rammer giver bedre mulighed for at træne forskellige hverdagssituationer og hjælpe patienterne tilbage mod en mere normal dagligdag.

 

 

- Jo flere patienter man har, jo dygtigere bliver man til at udføre sit arbejde. Det, at vi på sigt får en større afdeling og dermed et meget større patientgrundlag, giver mulighed for at tilbyde højt specialiseret genoptræning til flere i patientgruppen. Det giver desuden patienterne bedre forudsætninger for at finde nogle ligesindede, mens det bliver nemmere for mig og mine kollegaer at dele viden og forske, når man placerer behandling og genoptræning af hjerneskade- og rygmarvspatienter under samme tag.

Min drøm for Neurorehabiliteringshuset…

er, at vi hjælper patienterne godt videre i deres liv ved at give dem den bedst mulige og intensive rehabilitering. Målet er, at de kommer så meget tilbage til livet og hverdagen, som de overhovedet kan.


5 facts om Neurorehabiliteringshuset på Glostrup Hospital:

  1. Neurorehabiliteringshuset bliver 25.000 m2.
  2. Huset bliver det første behandlingssted i Danmark, der samler behandling for og genoptræning efter hjerne- og rygmarvsskader.
  3. Der etableres 125 enestuer med eget bad og toilet.
  4. I de nye rammer opføres et familiehus for pårørende.
  5. Udendørs træningsarealer, træningsbassin og forskellige værksteder giver patienterne mulighed for at variere hverdagen.