Gå til indhold

Mød Jørn og Tina

“Det bliver godt for patienterne, når psykiatrihuset og akuthuset på det nye hospital bliver naboer”

Jørn og Tina samarbejder om patienter, der har brug for akut hjælp.

Ledende overlæge i akutmodtagelse og traumecenter på Aalborg Universitetshospital, Jørn Munkhof Møller, og afsnitsledende sygeplejerske på Psykiatrisk Skadestue, Tina Goosmann Riis, ser frem til et bedre samarbejde til gavn for patienterne, når akutmodtagelsen og psykiatrien på Nyt Aalborg Universitet kun er få skridt fra hinanden.

 

Tina fortæller:

- I dag er de to afdelinger adskilt af flere hundrede meter, en tunnel og trapper. På det nye hospital får psykiatrihuset og akuthuset egne ventefaciliteter og indgang, men bygningerne ligger ryg mod ryg. Det betyder, at vi kan arbejde bedre sammen om patienterne og øge kendskabet til hinandens fagligheder. En person, som har forsøgt selvskade, får lettere vej til psykiatrien.

Min drøm for den nye psykiatrisk skadestue …

er, at psykiatriske patienter oplever en forbedret behandling, også når de samtidigt er somatisk dårlige. Så
er hjælpen tættere på.

 

 

Jørn fortæller:

- Den nye fælles akutmodtagelse er bygget til bedre samarbejde mellem alle specialerne. I dag kan der nemt gå 48 timer fra en patient kommer ind i akutmodtagelsen til vedkommende er udredt. Målet er, at vi på det nye hospital fuldstændigt har afklaret patienten direkte i akutmodtagelsen uden at sende videre til de bagvedliggende sengeafsnit og inden for fire timer. Kommer en 45-årige kvinde eksempelvis ind med ondt i maven tjekker vi for graviditet, vi tjekker med bred blodprøveprofil om alt er i normalområdet. Vi foretager en CT- eller MR-scanning. Er det akut gynækologisk, for eksempel en vandblære på æggestokken, kommer hun direkte til den gynækologiske akutstue med det samme.

Min drøm for den nye akutmodtagelse …

… er, at vi kan færdigudrede de fleste patienter i akutmodtagelsen, så der fra starten i hospitalet og inden for fire timer er overblik over den enkelte patients behandlingsbehov. Det er drømmen og det er målet.

 

Fem facts om psykiatrisk modtagelse og akutmodtagelse på Nyt Aalborg Universitetshospital

  1. Der er direkte forbindelse mellem Akuthuset og Psykiatrihuset på flere etager.
  2. Psykiatrihuset rummer bl.a. Psykiatrisk Skadestue og Modtagelse med 6 modtagestuer.
  3. Psykiatrihuset får bl.a. motionssal og børn- og ungeområde inkl. Spiseforstyrrelsesafsnit.
  4. Akuthusets fælles akutmodtagelse får bl.a. 55 sengestuer og 36 modtage-/behandlingsstuer.
  5. Fra Akuthuset er der kort afstand til operation, intensiv, diagnostik, sengeafsnit og psykiatri.