Gå til indhold

Møde Rekha

“Vi indretter sterilcentralen til et bedre flow af instrumenter og for at undgå tunge løft”

Rekha er med til at gøre en forskel for patientsikkerheden på Regionshospitalet Randers nye sterilcentral.

Kæmpe instrumenter til hofteoperationer. Bittesmå knive til at operere øjne og ører. Proteser og skiftesæt til forbindinger. Det hele rejser forbi Regionshospital Randers Sterilcentral. Sammen med medarbejderne sikrer afdelingssygeplejerske Rekha Simoni Kotyza et godt arbejdsmiljø og topkarakter i hygiejne.

 

- Den nye sterilcentral på Regionshospital Randers vasker, pakker og steriliserer – det vi kalder autoklaverer – alle instrumenter til kirurgiske indgreb. Vi scanner instrumenterne, så vi altid kan spore, hvor de er og hvor langt de er i genbehandlingsprocessen, så de er klar til næste operation.

- En sterilcentral har mange tunge løft. Sammen med en af mine medarbejdere har jeg været med til at opfinde en lift, som minder om en gaffeltruck. Den kan løfte hele hylder med instrumentsæt, så vi bedre kan undgå skulder- og rygskader.

 

 

- Nu foregår instrumenternes rejse på hospitalet i en effektiv cirkulær bevægelse, så det er gnidningsfrit for patienter, kirurger, operationssygeplejersker, og for os sterilassistenter.

Min drøm for den nye sterilcentral…

er, at operationer aldrig skal aflyses på grund af manglende instrumenter, selv når der har været rigtigmange instrumenter i brug over en vagt.

 

 

Fem facts om den nye sterilcentral:

  1. Bedre patientsikkerhed. Optimale vilkår for at opfylde infektionshygiejniske retningslinjer.
  2. Sporbarhed på instrumenterne via et nyt it-system, RM Sterilflow, der øger kvalitet og effektivitet.
  3. Rammer for bedre arbejdsmiljø med ergonomisk korrekte arbejdsredskaber, dagslys og ventilation.
  4. Større afdeling med større kapacitet og højere kvalitet i forhold til den tidligere sterilcentral.
  5. Instrumentsæt kan skubbes på plads på pakke-, vaskebord og operationsvogne med specialdesignet lift i stedet for manuelle løft.