Superligaens grundsspil blev afsluttet på dramatisk vis. I sidste runde som jeg tidligere har skrevet om, skulle 5 hold kæmpe om 2 pladser i top 6. Det blev Randers og Brøndby der løb afsted med de to pladser på ganske dramatisk vis. Ihvert fald for drengene fra vestegnen.

Kampen om 1 pladsen

Før vi vender dramaet i midten af rækken, kan vi lige runde topstriden. FCK tog hjemme imod Viborg. Holdene lå med hensholdsvist 39 og 37 point inden sidste runde og kunne således spille sig op foran, eller a point med FCN alt efter resultatet i Farum. FCK kom hurtigt foran 1-0, og halvejs inde i 2 halvleg øge Daramy forspringet. Så gjorde det ikke så meget at Mortimer udlignede til 2-1 kort efter. Kampen endte 2-1 til FCK der dermed lagde afstand til Viborg og i løbet af kampen lå nr 1 i Superligaen. Dermed fortsatte Neestrups drenge deres fremragende start på foråret, og ser rigtig stærke ud når de nu går ind i mesterskabsspillet.

Kampen om top 6

Tilbage til dramaet om top 6 i årets grundsspil. Inden runden kunne både Randers, AGF, Silkeborg, FCM og Brøndby spille sig i top 6. For Brøndby og Randers krævede det en sejr hvis de selv skulle afgøre det, da det var de to der som udgangspunkt startede i top 6 inden runden.

OB skulle til Aarhus hvor AGF tog imod dem. Her skulle en sejr til for at kunne komme i top 6 i rækkens grundsspil. Det lykkedes dog ikke OB, da Patrick Mortensen scorede kampens enlige mål og sikrede AGF en 1-0 sejr og cementerede deres 4 plads inden slutspillet. Andetsteds kunne Randers sikre sig en plads i top 6 med en sejr over Aab. Det lykkedes Randers der kunne trække sig sejrsrigt ud af opgøret med en 1-0 sejr ude over Aab. Således var de sikre på at tage den ene plads af de to ledige pladser i top 6.

Og så var der dramaet i Superligaens grundsspil. Silkeborg tog imod FCM hjemme i Silkeborg, mens Brøndby spillede mod rækkens førerhold FCN ude i Nordsjælland. Efter en lige halvleg, med et lille FCN overtag var holdene gået til pause med en 1-0 føring til udeholdet fra Brøndby på scoring af norske Evjen. Dette betød også at FCK på nuværende tidspunkt var rækkens førerhold. Samtidig var FCM gået til pause med en 2-1 føring i Silkeborg og således var det pt. Brøndby som tog den sidste plads i mesterskabsspillet. Som kampene skred frem kom Nordsjælland på 1-1 og kunne gå ind i kampens slutfase med et uafgjort resultat. Det samme gjorde sig gældende i Silkeborg hvor kampen stod 3-3. Med de resultater betød det at Brøndby var videre og FCM og Silkebrog ude af mesterskabsspillet.

Kampenes afslutning

Til sidst i kampen mellem FCN og Brøndby får FCN et straffespark, som de brænder, samt to riposter på fænomenalt målmandsspil af Mads Hermansen, som var eneste årsag til Brøndby stadig havde et resultat at spille efter, ovenpå et massivt FCN pres i anden halvleg. Brøndby nåede kun lige at glæde sig over redningen inden Nuamah havde gjort skaden god igen og scoret 2 min efter. FCN foran 2-1. Hvilket betød at FCN fravristede FCK førstepladsen og Brøndby nu var afhængige af at kampen i Silkebrog blev uafgjort. I Silkeborg scorer FCM til 4-3 efter 93 min. spil og sikrer at FCM går videre til mesterskabsspillet på bekostning af Brøndby. Efter et VAR gennemtjek trækkes målet dog tilbage hvilket gør at kampen ender 3-3, og sender både FCM og Silkeborg ud af mesterskabsspillet. Mens redder Brøndby sig 6 pladsen på trods af en skrækkelig indsats mod dygtige FCN.

Bundstriden

I bunden ligger Horsens, Lyngby, og Aab. Ingen af holdene havde muligheder for at nå top 6, mens skulle samle point for at undgå nedrykning slut på sæsonen. Aab tabte som tidligere nævnt 1-0 til AGF, og derfor var der kun opgøret tilbage mellem Lyngby og Horsens. Denne endte 1-1 efter Lyngby ellers havde været foran. Pointdelingen sender Lyngby over Aab i bunden, men rykker ikke meget i forhold til at undgå nedrykning da det er Horsens man skal indhente. Men med 8 point hentet i forårets første 5 kampe kontra Horsens 1 point, må de være fortrøstningsfulde i Lyngby i forhold til at kunne hente dem i nedrykningsspillet.

Således endte Superligaens grundsspil og vi går nu ind i superligaens sidste 10 runder, med et mesterkabsspil bestående af FCN, FCK, Viborg, AGF, Randers, og Brøndby, med kun 13 point fra nr 1-6. Derfor kan meget rykke sig og vi går en rigtig spændende afgørelse i møde.

Ligeledes i bunden af rækken hvor vi har Silkeborg, FCM, OB, AC Horsens, Lyngby og Aab. Her er der større point ulighed, men tilgengæld har vi en tæt kamp om rækkens 7 plads mellem Silkebrog, FCM og OB som alle vil kæmpe for muligheden for et europæisk eventyr. Samtidig bliver det interessant at se om Horsens kan holde Lyngby og Aab bag sig i bunden af rækken.

Jeg glæder mig ihvert fald til et super spændende forår!

Categories:

Nylige kommentarer

Der er ingen kommentarer at vise.