Jeg holder meget af sport og dyrker selv fodbold op til tre gange ugentligt. Egentlig gjorde jeg det i sin tid af sportslige interesser, mens jeg med alderen og har kunne set de sociale fordele ved det. Det er samtidig gået op for mig hvor vigtigt det kan være for en helbred. Derfor er motion for mig utroligt vigtigt.

Derfor skal du dyrke motion

Jeg har derfor lavet en liste over nogle nøglepunkter jeg synes er vigtige når snakken går på motio. Det er bla. nogle af årsagerne til jeg stadig forsøger at dyrke den, og priotere den i en ellers travlt hverdag med familie og arbejde.

  1. Forbedret hjerte-kar-sundhed: Regelmæssig motion kan reducere risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde ved at styrke hjertet og øge blodgennemstrømningen. Motion kan også sænke blodtrykket og kolesterolniveauet. Jeg lider selv af forhøjet blodtryk og tager tre slags medicin dagligt for at holde det på et normalt niveau. Derfor er dette punkt meget vigtigt for mig.
  2. Bedre fysisk form: Træning øger muskelstyrken og -udholdenheden og forbedrer kroppens evne til at udføre daglige aktiviteter. Det kan også hjælpe med at opretholde en sund vægt og reducere risikoen for overvægt og fedme. Også for mig en vigtig ting. Og udholdenheden kan også hjælpe på konen eller mandens humør i soveværelset. 😉
  3. Forbedret humør: Motion kan hjælpe med at reducere stress og angst og øge følelsen af velvære. Det kan også hjælpe med at reducere risikoen for depression og forbedre søvnkvaliteten. Den her synes jeg også tydeligt jeg kan mærke forskel på i forhold til perioder hvor jeg ikke dyrker samme mængde motion.
  4. Forbedret immunforsvar: Regelmæssig motion kan styrke immunforsvaret og reducere risikoen for infektioner og sygdomme.
  5. Forbedret kognitiv funktion: Motion kan forbedre hjernens funktion og kognitiv ydeevne og reducere risikoen for aldersrelateret kognitiv tilbagegang. Super vigtigt i forhold til at opretholde et godt energiniveau på arbejdspladsen.
  6. Social interaktion: Motion kan give mulighed for social interaktion og møde nye mennesker, hvilket kan bidrage til en øget følelse af samhørighed og social støtte. For mig også en af de vigtigste punkter. Det er så super vigtigt at omgås andre mennesker som kan berige dit liv.

Hold fast i motionen og glæden.

Disse fordele ved motion er kun nogle af dem jeg har lagt vægt på. Der er mange flere positive effekter af at være fysisk aktiv. Det er vigtigt at finde en form for motion, som man nyder og kan opretholde på lang sigt, for at opnå disse fordele. Netop også for at få dig selv ud af døren og holde fast i glæden ved at dyrke motion.

Categories:

Nylige kommentarer

Der er ingen kommentarer at vise.