Jeg er til dagligt bestyrelsemedlem i en lille lokal fodboldklub. Her har vi en on going diskussion kørende om hvor vidt man bør betale træningstøj til spillerne eller ej.

Situationen er den at vi normalt har to senior hold. Et i serie 3 og et i serie 5. Før i tiden har vi været omkring 30-35 mand. Pt. er vi desværre kun 26 spillere. Alle spillere betaler 750kr halvårligt i kontigent. Nogle vil godt gøre klubben mere attraktiv for at få flere til at vælge den til. Her ses træningstøj som en mulighed for at skabe det incitatment.

Pt. er de første 25 sponsoret gennem vores trøjesponsor så klubben har ingen omkostninger forbundet med disse, som de har haft ved tidligere sæt. Vores træningssæt plejer at blive brugt i 3-5 års tid.

Sådan foregår træningstøjsordningen idag

Som tingene er nu betaler spillerne 300kr halvårligt for at leje et sæt træningstøj. De 300kr går ubeskåret til vores vaskeperson som sørger for at alt træningssæt og kampsæt er vasket til hver gang. Det inkluderer en t-shirt, shorts, trøje, buks og strømper pr person til træning. Vi er gerne 16-18 mand. Vi har gerne 20-25 betalende halvårligt hvilke giver vores vaskeperson mellem 12-15k om året. Sådan har vi altid gjort det, og det kan være svært at rykke ved ting som ikke har ændret sig siden tidernes morgen.

Hvorfor skal tøjet gøres gratis?

Træningstøjet skal gøres gratis for at skabe et større incitatment til at vælge vores klub. Og for at forkæle vores spillere lidt. Det er trods alt dem der genrer det meste af omsætningen i klubben. Det er dem som skaffer de største sponsorater hjem i form at trøjeaftaler, samt falg og bannere til deres kampe. Det er dem der sørger for 70-80% af omsætningen i vores kantine gennem deres daglige gang i klubben, og lørdags festerne. Samtidig er det også til deres kampe er der er flest tilskuere som køber drikke og mad. Derudover er det dem som forventes at stille op friviligt hver gang der er arrangementer eller der skal bruges arbejdskraft eller andet.

Er med på at frivilligt arbejde er vigtigt faktor i breddeklubberne og uden den havde vi ikke breddeklubber. Ikke desto mindre kunne man godt give lidt tilbage igen.

Derfor synes jeg godt at vi kunne give det til vores spillere. Gøre det lækkert at være i vores klub og forsøge at diffrenciere os en smule fra de andre omkring liggende småklubber.

Lige nu giver klubben ikke andet til spillerne end at bolde, overtrækstrøjer, kegler osv er til rådighed, samt omklædning og bad.

Foreslaget for træningstøjet

Det foreslag der bliver fremlagt er så at klubben øger kontigentet med 100kr halvårligt så det lander på 850kr. Så mener vi godt at man kan tillade sig at sige at klubben giver rest beløbet for træningstøjet. Det restbeløb burde være at finde i det overskud som bliver generet gennem vores spillere.

Hvad synes i? Hvordan foregår det evt ude i jeres klubber?

Categories:

Nylige kommentarer

Der er ingen kommentarer at vise.